Het Lago di Garda is met een oppervlakte van 369,98km2 een van de grootste, en zeker de mooiste meren van Noord-Italië. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de kleurrijke oleanders, de citroenbomen en de typische cypressen. Rond het meer liggen idylische dorpjes met rijke historie, schilderachtige haventjes en nauwe straatjes.

Het noordelijke deel van het meer is smal en ligt ingeklemt tussen steile rotswanden en hoge bergen, waardoor het doe denken aan een Scandinavisch fjord. Het zuidelijke deel loopt uit in een breed bekken waardoor het meer het uiterlijk van een zee krijgt door de enorme vergezichten.

Ten oosten van het meer ligt de Monte Baldo met zijn hoge toppen tot wel 2200 meter. De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien met hier en daar wat huisjes en een paar kleine dorpjes.

De westkust tussen Riva en Garnano bestaat uit steile, soms loodrecht uit het meer oprijzende rotsen waartussen toch weer enkele druk bezochte dorpjes liggen.

Het landschap ten zuiden van de bergwanden golft af naar de rustige vlaktes nabij Desenzano en Peschiera.