In de directe omgeving van de bungalows kunt u prachtige hike en mountainbike tochten maken.

Een klein rondje om het golf terrein, een rondje Cecina of iets wat doorwandelen/fietsen naar Gaino of zelfs via Fornico en Zuino naar Navazzo en om de Monte Castello terug via Gaino en Cecina richting de bungalows.

Maar voor als u eens wat anders wilt zien zijn er ontelbare wandelroutes uitgezet in de natuurgebieden rondom en nabij het meer. Bij de meeste kaarten/kranten kiosken kunt u wel de boekjes kopen met wandelroutes en sommige van deze zijn voor iedere (flinke) wandelliefhebber of hiker een ware must om te lopen. In het natuurgebied “Parco Alto Garda” zijn verschillende eeuwen oude wandelroutes uitgezet en nauwkeurig bewegwijzerd, zij het met af en toe een vagere markering op boom of rots. De “Percorso Storico” en de “Percorso Naturalistico” routes zijn toch wel de bekendste en mooiste.

Het Gardameer is voor mountainbikers de plek bij uitstek. Vooral Riva in het noorden lijkt wel een waar mekka voor mountainbikers. Ieder voorjaar vind daar ook een mega mountainbike festival plaats met verschillende wedstrijden en speciale markten en beurzen.

Ook boekjes met mountainbike routes kun u in Toscolano-Maderno vinden bij de kaarten/kranten winkeltjes.